Dingen om te doen in Barcelona

De stad spreekt alle zintuigen aan: er zijn wijnen die moeten worden gewerveld en tapas die moeten worden opgeslokt, doorgangen om te verkennen en schilderijen om over na te denken. Het oude en avant-gardistische vermengen zich in de Catalaanse hoofdstad, waar u in hetzelfde blok Romeinse ruïnes, modernistische appartementen en luxe boetieks kunt vinden. Met eeuwenlange geschiedenis om over kilometers lange kronkelende straatjes te verkennen, lijkt sightseeing in Barcelona misschien een beetje intimiderend.

Proef alles bij La Botiqueria

De mercats van Barcelona zijn niet langer alleen maar plaatsen om boodschappen te doen – in het afgelopen decennium zijn ze uitgegroeid tot hotspots voor restaurants die net zo belangrijk zijn voor het sociale weefsel als de restaurants in de stad. En ze zijn een grote toeristische attractie: La Boqueria verwelkomt meer dan 45.000 bezoekers per dag met zijn overvloedige en kunstzinnige vertoningen van de beste kazen, vleeswaren, zeevruchten en producten uit de regio. Voor een marktervaring zonder de bulldozende massa van La Boqueria, dwaal je door de gangpaden van Mercat de Santa Caterina, een echt blauwe buurtinstelling.

Bewonder de Santa Maria del Mar

Om enig perspectief te krijgen op de oudheid van Santa María del Mar – en de veerkracht van de architectonische traditie van Barcelona – moet je bedenken dat elke kei die werd gebruikt in de constructie van de kerk stuk voor stuk door gewone burgers van de omliggende berghellingen en kusten werd gehaald. Toen het project in 1383, 54 jaar nadat de eerste steen was gelegd, eindelijk was voltooid, verwonderden de burgers zich over wat ze hadden gemaakt: een torenhoge gotische tempel met accenten van levendige glas-in-loodpanelen, verlicht door natuurlijk licht en ondersteund door schaars, onwaarschijnlijk slanke kolommen.

Gape bij La Sagrada Familia

Zoals veel van de architectonische hoogstandjes van Barcelona, ​​was en blijft La Sagrada Família controversieel. Jarenlang hebben geleerden gedebatteerd of ingenieurs te ver afdwaalden van de oorspronkelijke visie van architect Antoni Gaudí (hij stierf toen slechts een kwart van het project was gerealiseerd). En hoewel veel burgers La Sagrada Família als de grootste prestatie van het Catalaanse gebouw beschouwen, beschouwen anderen de structuur als een flagrante, dure parodie ervan. Afgezien van academisch gekibbel, is het moeilijk om niet verstrikt te raken in de magie van deze plek, die, in afwachting van voltooiing in 2026 na 150 jaar bouwen, het hoogste religieuze gebouw in Europa zal zijn. Door de gotische en art nouveau-stijlen op ongekende manieren te combineren, put de basiliek ook uit de natuur als centrale inspiratiebron.

More Stories
“First Light” is Benjamin Moore’s kleur van het jaar 2020