PlayStation 5: Sony-gameschef zegt dat PS5 een paradigmaverschuiving biedt

De PlayStation 5 heeft eindelijk de cover gebroken in al zijn ronde glorie.

Niet iedereen is overtuigd door het zwart-wit-en-gloeiend-blauwe ontwerp. Maar voor veel consumenten zijn het de games die meer tellen dan de esthetische aantrekkingskracht van de box.

Tientallen werden geplaagd tijdens een online evenement. Maar Sony blijft krampachtig over de prijs van de machine.

Elke nieuwe console zal het moeilijk hebben om door de moeilijke economische wateren te navigeren die voor ons liggen, maar de terughoudendheid van Sony om ons te vertellen hoeveel de volgende machine zal kosten, zal de consument niet helpen uit te zoeken of ze het kunnen betalen.

Maar PlayStation-directeur Jim Ryan denkt dat gamen in het algemeen relatief goed geplaatst is om de potentieel financieel moeilijke tijden die voor ons liggen te doorstaan.

Het onderstaande interview is voor de lengte en duidelijkheid bewerkt.

Kun je ons iets meer vertellen over het ontwerp van de PS5, omdat het op het eerste gezicht meer lijkt op iets dat je zou vinden in de meubelsectie van een winkel dan op de zone voor consumentenelektronica?

De PlayStation zit in het woongedeelte van de meeste huizen en we vonden het een goed idee om een ​​ontwerp te maken dat de meeste woonruimtes echt zou bevallen. Dat is wat we hebben geprobeerd te doen. En weet je, we denken dat we daarin succesvol zijn geweest.

Hoe belangrijk zijn exclusives als Spider Man: Mile Morales en Gran Turismo 7 voor deze nieuwe machine?

Exclusieve spellen zijn duidelijk een verschilpunt tussen ons systeem en andere.

Maar ik noem echt de criteria van kwaliteit in plaats van noodzakelijkerwijs exclusiviteit. En als ik naar onze wereldwijde studio’s kijk, telt echt de kwaliteit van het werk dat ze produceren.

Op dit moment lijken we het te hebben over betere graphics en snellere laadtijden, maar wat biedt next-gen nog meer?

We denken dat 3D-audio een paradigmaverschuiving is. We denken dat de functionaliteit van de nieuwe controller, die opnieuw moet worden ervaren om volledig te worden gewaardeerd, een paradigmaverschuiving is. We denken dat het SSD-opslagmechanisme (solid state drive) en de manier waarop het je kan helpen om tussen werelden in games te schakelen en laadtijden te elimineren een paradigmaverschuiving is.

Weet je, we hebben veel moeite gedaan om dat te laten zien met een behoorlijke lengte in The Ratchet and Clank demo. Je zag hoe Ratchet van wereld naar wereld bewoog. Bij eerdere generaties had het personage door een gang moeten lopen terwijl er op de achtergrond werd geladen. Nu gebeurt het gewoon onmiddellijk.

Ik weet dat eerdere generaties de neiging hadden om over betere graphics te gaan, weet je, grotere grunt in de CPU [centrale verwerkingseenheid]. Maar we denken dat we hier een aantal functies hebben die de sensorische ervaring van het spel zullen verbeteren en ontwikkelaars in staat zullen stellen echt coole en andere dingen te doen.

Er was een heel gevarieerde mix van games in de presentatie – grote PlayStation-franchises, maar ook nogal wat spullen uit kleinere studio’s, wat een nogal ongebruikelijke beslissing lijkt voor de allereerste gameplay-onthulling voor een nieuwe console.

We wilden triple-A-games die de paardenkracht van de machine volledig zouden demonstreren. Maar sommige van deze kleinere games maken erg cool en innovatief gebruik van de nieuwe functies van de console. Dus we lieten de show een indruk geven van de enorme hoeveelheid gameplay-ervaring die beschikbaar zal zijn op PlayStation 5. En dit is nog maar het begin. Er zijn zoveel meer spellen die we in ontwikkeling hebben.

More Stories
“First Light” is Benjamin Moore’s kleur van het jaar 2020