Hoe de rommel van uw kinderen in bedwang te houden

Thuiswerken tijdens een pandemie is al stressvol genoeg zonder dat je constant achter je kinderen aan moet gaan. Hier is hoe je het kunt vermijden.

Elk huis kan claustrofobisch aanvoelen tijdens een pandemie. Maar mensen met jonge kinderen kunnen zich vooral ingesloten voelen als hun woonruimte bedekt is met speelgoed, spelletjes en schoolbenodigdheden.

Als dat jouw realiteit is, is er een manier om de stortvloed van rommel tegen te houden of op zijn minst het opruimen aan het eind van de dag te vergemakkelijken – met een weloverwogen combinatie van kasten, planken en containers.

Zonder een opslagplan heb je geen grote kans om een ​​serene, geordende ruimte te behouden.

“Vaak ga ik naar de huizen van mensen en ze hebben niet nagedacht over waar het heen gaat”, of het nu gaat om speelgoed, sportartikelen, kunstbenodigdheden of zelfs kinderkleding, zegt Lisa Mettis, de oprichter van het familiebedrijf voor interieurontwerp Born & Bred Studio, in Londen. “Ze verdelen de zaken niet, wat leidt tot chaos.”

Voor tips over het beheersen van de rommel die onvermijdelijk bij kinderen hoort, hebben we interieurontwerpers om advies gevraagd.

Maak een balans op van de situatie

Begin met een eerlijke beoordeling van de opslagbehoeften van elk kind. Sommige kinderen hebben meer speelgoed dan andere, sommige spelen teamsporten en sommige zijn misschien beginnende kunstenaars of boekenwurmen.

Overweeg vervolgens het geschatte volume van goederen dat elke activiteit vereist en probeer een specifiek gebied voor elke cluster van goederen aan te wijzen, of het nu een berg Lego is of een zak hockeyuitrusting.

“Het gaat erom alles zijn plaats te geven”, zegt Kevin Isbell, een ontwerper uit Los Angeles. “Je wijst voor alles een ruimte aan, in de hoop dat kinderen het daadwerkelijk zullen doen” met opruimen aan het eind van de dag.

‘Meestal beschouwen we het als drie sleutelgebieden: rusten, studeren en spelen’, zei mevrouw Mettis.

Boeken kunnen bijvoorbeeld in een rustige leeshoek worden geplaatst, terwijl kunst- en knutselspullen rond een bureau of tafel kunnen worden georganiseerd en verschillende speelgoed kan worden opgeborgen in daarvoor bestemde lades.

Plan voor de toekomst

De interesses van kinderen evolueren snel, dus probeer wat flexibiliteit te laten in het opslagplan.

“We benaderen het meestal als:‘ Hoe kunnen ze in deze ruimte groeien? ’, Zegt Jay Jeffers, een in San Francisco gevestigde interieurontwerper.

In het bijzonder, zei Jeffers, waarschuwt hij klanten voor het ontwerpen van kinderkamers die te jeugdig of schattig zijn. ‘Nieuwe moeders zijn misschien opgewonden om een ​​hele kinderkamer in roze te doen voor een babymeisje’, zei hij. “Maar dan doen ze het over vier jaar opnieuw”, zoals het kind de stijl ontgroeit. Containers met eenvoudige ontwerpen en kleuren – in plaats van degenen die op dieren lijken of in pasteltinten zijn – maken gemakkelijker de overgang van knuffels naar sportuitrusting wanneer het zover is.

Creëer meer opbergruimte met meubels

Grote kasten zijn geweldig om rommel in te bewaren, maar zelfs zonder deze kunnen sommige meubels helpen. Bij het renoveren van huizen proberen veel ontwerpers zoveel mogelijk opslagruimte in ingebouwde meubels te verwerken, met geïntegreerde lades en kaarten onder bedden, banken en stoelen bij het raam.

Het in New York gevestigde ontwerpbureau Studio DB maakt bijvoorbeeld vaak op maat gemaakte bedden voor kinderkamers met grote laden onder de matras en opbergvakken aan het hoofdeinde van het bed. Voor een jong gezin in Brooklyn ontwierp Studio DB ook een woonkamer met een stoel voor het verbergen van speelgoed, een salontafel met verborgen opbergruimte onder een draaibaar blad en een lange kast langs een muur. ‘Die kast is een goede mix van opbergruimte voor volwassenen en kinderen. Het is zowel een bar als een opslagruimte voor speelgoed ”, zegt Damian Zunino, een directeur van het bedrijf.

More Stories
Airbnb schikt eindelijk een rechtszaak tegen NYC en overhandigt hostgegevens