119677329

Veelvoorkomende fouten die u tijdens het avondeten moet vermijden als u wilt afvallen

Het is de laatste maaltijd van de dag, maar zeker niet de minste. In feite kan wat we eten het succes of falen van ons plan om af te vallen en in vorm te komen, definiëren. Over het algemeen zijn experts het erover eens dat het diner lichter moet zijn dan het ontbijt en de lunch, en gelukkig hebben we in Spanje de gewoonte om het op deze manier te doen. We hebben echter veel van de fouten ingebakken die ertoe kunnen leiden dat we aankomen zonder dat we het ons realiseren, bijvoorbeeld door te laat te eten of onze salade te vergezellen met een (of twee) biertjes. Wil je je bikinibedrijf versnellen? Begin met het vermijden van deze tekortkomingen in uw dieet aan het eind van de dag.

Te veel eten (zelfs als het gezond is)

Afvallen is niet meer een mysterie dan het veroorzaken van een energietekort in het lichaam, dat wil zeggen meer calorieën verbranden dan je eet. Als sport essentieel is om deze negatieve telling te bereiken, is voeding nog sterker. Dus hoe gezond je avondeten ook is, als de totale energiesom van wat je de hele dag hebt gegeten groter is dan de hoeveelheid die je hebt verbrand, zul je uiteindelijk aankomen. Om te veel eten te voorkomen, is het belangrijk om niet te hongerig aan het einde van de dag te komen, en hiervoor moet je ervoor zorgen dat je genoeg van de vorige maaltijden eet. Vergeet ‘s middags niet om gezonde eiwitten en vetten op te nemen die het verzadigende effect verlengen en, indien nodig, een snack. Fruit met yoghurt vergezeld van een infuus is bijvoorbeeld een goed alternatief voor halverwege de middag.

Neem alleen fruit … of geen avondeten

Elk gezond dieet moet gebaseerd zijn op echt voedsel en in wezen op groenten en fruit, maar nooit uitsluitend. Het evenwicht tussen macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) impliceert een evenwicht tussen soorten voedsel en daarom mag geen maaltijd uitsluitend op één voedselgroep zijn gebaseerd. Hoewel het lijkt alsof het eten van alleen fruit een zeer lichte en gezonde optie is, kan het je niet genoeg verzadigen en een paar uur later de voorraadkast bestormen op zoek naar meer energetisch voedsel, of zelfs slecht slapen vanwege honger. Hetzelfde kan gebeuren wanneer u het diner direct overslaat, dus het is altijd beter om te kiezen voor een uitgebalanceerd en compleet gerecht, volgens het Harvard-model: 15% fruit, 35% groenten, 25% hele koolhydraten en 25% van eiwitten.

Diner gebruiken als een emotionele uitlaatklep

Stress (waar we niet van afkomen, zelfs niet in opsluiting, maar eerder het tegenovergestelde) zorgt ervoor dat het lichaam cortisol afgeeft, een hormoon dat op zijn beurt een toename van insuline veroorzaakt, wat voor praktische doeleinden kan leiden tot je hebt meer honger. Om deze reden is het niet ongebruikelijk dat we aan het einde van een “gecompliceerde” dag de meest calorische voedingsmiddelen in onze voorraadkast vernietigen, iets dat ook gebeurt als we ons somber, euforisch of moe voelen. Hoewel het essentieel is om emotionele eetlust te onderscheiden van echte honger om dit te voorkomen, zijn er enkele gezonde recepten die ons kunnen helpen wanneer alles wat we willen een

XL hamburger, een bord kaas nacho’s of een kebab vol sauzen.

Eet ‘lichte’ producten

Hoewel ze minder calorieën bevatten dan hun oorspronkelijke versies, zijn het normaal gesproken bewerkte voedingsmiddelen die u, zoals de huidige grote dieettrends verdedigen, zoveel mogelijk in uw dieet moet verminderen. Bovendien, zoals de holistische schoonheids- en gezondheidsexpert Beatriz Larrea aan HOLA.com uitlegde: “Calorieën geven je geen holistisch beeld van voedsel, ze vertellen je niet de hoeveelheid voedingsstoffen, antioxidanten en andere fytochemicaliën. Dat wil zeggen, ze vertellen je niet of het eten is gezond of niet. ‘ Hoewel dit soort voedsel u kan helpen sneller af te vallen, is het mogelijk dat ze enerzijds een tekort aan bepaalde voedingsstoffen veroorzaken en anderzijds een rebound-effect veroorzaken wanneer u terugkeert naar uw normale dieet. De sleutel tot het bereiken van uw perfecte gewicht is wennen aan gezond en uitgebalanceerd eten, en lichte producten maken geen deel uit van een echt gezond dieet.

More Stories
Twin Chaos