Als je banaan neemt met je ‘smoothie’ … kan het maar beter groen zijn

Volgens de wetenschap draagt ​​juist de variëteit bij tot een lichtere spijsvertering

Hoewel voedingsdeskundigen beweren dat het verhogen van de consumptie van groenten en fruit in het algemeen helpt om af te vallen en een gezonder leven te leiden, zijn er met name enkele die meer voordelen hebben om dit te bereiken. Bij het bereiden van een sap is ananas bijvoorbeeld de beste optie om af te vallen vanwege zijn diuretische en vetverbrandende eigenschappen; of de perzik, het seizoensfruit dat door de in het midden verborgen steen ziekten als overgewicht of diabetes voorkomt. Aan dit door de natuur ontworpen duo om te slagen in je bikinibedrijf voegt zich bij de banaan, de derde in onenigheid die de wetenschap heeft bewezen dat het de hoofdrolspeler van je smoothies moet worden. Als u echt wilt profiteren van de afslankeigenschappen, kiest u ze natuurlijk in het groen.

Een tijdje geleden vertelden we je dat je misschien een van de meest interessante delen van de banaan, de schil, weggooide. Susie Burrell, auteur van het online platform op wellness Shape Me, verzekerde dat wanneer de huid wordt opgenomen in de mixer waarin je ‘s ochtends je smoothies maakt, je het vezelgehalte met 10% zou verhogen, een stof met een groot verzadigend vermogen, naast de niveaus van vitamine C en B6. Welnu, het lijkt erop dat deze vrucht de aandacht van veel voedingsdeskundigen is geworden, omdat na deze ontdekking een studie gepubliceerd in de Journal of Nutrients uitlegt dat greens het beste zijn voor gewichtsverlies.

De reden is dat groene bananen resistent zetmeel bevatten, een koolhydraat dat door het verteringsproces in de dunne darm gaat en fermenteert wanneer het in de dikke komt. Deze bijzonderheid zorgt ervoor dat ze werken als een prebioticum dat de goede bacteriën die in dit orgaan leven voedt, de spijsvertering vergemakkelijkt, ontstekingen voorkomt en helpt het gewicht onder controle te houden. Dankzij de studie ontdekten ze ook dat dit type banaan een geweldige bron is van vezels, vitamine C, B6 en A, mineralen zoals kalium, magnesium, fosfor of zink, en bioactieve componenten zoals het eerder genoemde resistente zetmeel.

Een ander voordeel dat deze vrucht – en de rest van zijn variëteiten – tot een voedingsmiddel maakt waarmee rekening moet worden gehouden bij het bereiden van smoothies of smoothies, is dat het langzaam verteerbare koolhydraten heeft, een eigenschap die ze als ingrediënt onderscheidt Ze kiezen bijna alle fitte meisjes om meer te presteren tijdens hun trainingen. Bovendien helpt het hoge kaliumgehalte om de samentrekking en ontspanning van de spieren te verbeteren en hun herstel te versnellen; veel specialisten leggen zelfs uit dat kalium een ​​soort gespierde ‘benzine’ is waarmee elke fitnessroutine met energie kan worden overwonnen.

Ten slotte zijn bananen, net als cacao, rijk aan tryptofaan, een essentieel aminozuur dat deelneemt aan de productie van serotonine, ook wel bekend als het hormoon van geluk. Wanneer de serotoninespiegels laag zijn, loop je het risico angstig, verdrietig of overstuur te zijn, dus deze smoothie helpt ook om ‘s ochtends met een glimlach te beginnen.

More Stories
Beste dingen om te doen in Chicago